Fotballspill

Det meste som er bra i virkeligheten, er også bra på spill, og fotball er intet unntak. Konsollspill og dataspill med utgangspunkt i fotball er svært populære, både blant svorne fotballentusiaster og blant spillentusiaster.

Online kan du finne en rekke gratis fotballspill som ligger mer eller mindre nært opp til ordinære fotballkamper. Her kan du for eksempel spille straffedueller, være keeper eller prøve deg som manager for et fiktivt fotballag. Uansett hva du velger, er det mye og variert underholdning å finne i denne kategorien fotballspill.

De fleste av oss forbinder nok likevel fotballspill først og fremst med konsollspill hvor man spiller hele fotballkamper, og gjerne seriespill eller mesterskap. Ofte arrangeres det turneringer i det virkelige liv, hvor spillelskende fotballsupportere tar spillet ut av stua, og møtes for å spille mot hverandre. Noen ganger tar konkurranseinstinktet overhånd, men stort sett er det god stemning, nye bekjentskaper og fotballglede som dominerer spillingen. Det er heller ikke uvanlig at man markerer hvilket lag man representerer ved eksempelvis å la bekledningen speile spillertrøya på skjermen.

Det mest etablerte av disse fotballspillene er FIFA, som egentlig er er en hel spillserie for de fleste plattformer. Den første utgaven kom så tidlig som i 1993, og siden den gang er antallet ligaer, stadioner og lag man kan velge mellom i spillet, blitt enormt. Tilsvarende er autentisiteten i spillet og reaksjonene til både enkeltspillere og laget som helhet, blitt svært god.
Pro Evolution Soccer (PES) er et annet eksempel, og ble først lansert i 2001. Senere er det kommet i flere nye versjoner, og med det er mulighetene til taktisk spill blitt stadig bedre. Også her svarer både medspillere og motstandere autentisk på de trekkene du gjør i spillet, og du kan kontrollere flere spillere enn ballføreren.

Alt i alt er fotballspill et godt supplement til andre måter å dyrke hobbyen på, både for svorne supportere og for de med generell interesse for enten fotball eller spill.