Store spillverdener

Noen spill er svært lineære hvor man følger en forhåndsbestemt historie og kommer seg videre i spillet ved å fullføre en bestemt ting eller overvinne en bestemt fiende. Andre spill, derimot, består av store spillverdener som er helt åpne og bare venter på å utforskes. I slike spill har man muligheten til å skape ens egen spillfigur og lage ens egen historie.

bil spel

Det som er aller mest spennende med store spillverdener, er at de er åpne og at man har mulighet til å utforske hva som finnes der. Man kan finne skjulte skatter, flotte grafiske elementer og skumle fiender, men man må selv lete litt etter dem. Man får boltre seg i en stor verden, og i de beste spillene har man også en god historie som følger med. Noen eksempler på spill med store åpne verdener er World of Warcraft, Grand Theft Auto og Assassin’s Creed.

Mange av disse store spillverdenene er skapt av japanske spillutviklere. Et eksempel på et slikt spill er Submerged. Det handler om en oversvømt by, hvor man spiller med den unge jenta Miku. I dette spillet får man vakre omgivelser, en spennende jakt etter gjenstander og muligheten til å utforske en stor verden – akkurat det man ønsker av et åpent spill.